Bärselar och bärsjalar

  Med någon av våra bärselar och bärsjalar får du ett tryggt och säkert sätt att bära med dig ditt barn. Det ger både närhet för barnet och en praktiskt lösning för dig själv.

  Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

  Bärsele eller bärsjal – bekvämt och praktiskt

  Med en praktisk och ergonomisk bärsele eller bärsjal gör du livet som förälder mycket enklare. Med detta hjälpmedel kan du tillgodose ditt barns behov av närhet samtidigt som du får händerna fria. Det är dessutom skonsamt för din kropp och du minskar felaktig belastning på till exempel rygg och axlar. En ergonomisk bärsele är något vi starkt rekommenderar om du är mån om din egen kropp.

  Närhet och trygghet för ditt barn, utan att du begränsas

  Hjälpmedel som bärselar och bärsjalar gör att barn kan få den närhet de behöver, utan att föräldrarna blir helt låsta. Bär du runt på ett barn utan hjälpmedel så kan du i princip inte utföra någon annan uppgift än själva bärandet. Med en bärsele eller bärsjal slipper du begränsas i lika stor omfattning och kan göra många andra saker samtidigt. Du har händerna fria och bara du klarar av att hålla balansen med din bebis på ryggen eller magen så kan du syssla med vad du vill. Bärtillbehör som dessa underlättar verkligen vardagen eftersom andra praktiska göromål inte blir omöjliga att ta hand om.

  Välj rätt bärsele eller bärsjal

  Precis som när det gäller andra babyprodukter så kan det vara svårt att veta vilken typ av bärsele man ska välja. Det finns många alternativ att jämföra och de många valmöjligheterna gör att man kan känna sig förvirrad. När det kommer till bärselar och bärsjalar kan du därför ha nytta av en genomgång av vilka faktorer som är viktiga att tänka på när du ska välja.

  Barnets sittposition och komfort

  Den så kallade grodpositionen ger spädbarn bäst komfort och är den optimala sittpositionen ur ett ergonomiskt perspektiv. För de allra yngsta rekommenderar vi därför att du väljer en bärsele som låter barnet sitta på detta sätt. När bebisen blir äldre tycker vi att man förutom komfort bör prioritera barnets möjligheter att se sig omkring för att kunna ta in vad som händer runtomkring. Barns nyfikenhet bör uppmuntras i den mån det är möjligt. De minsta barnen behöver även en bärsele som ger ett stabilt stöd för nacken och huvudet.

  Skonsam belastning

  Tidigare var det vanligt att bärselarna fördelade all vikt på föräldrarnas axlar eftersom de var konstruerade med axelremmar. Nuförtiden finns det däremot mängder av modeller som ger skonsammare belastning på din kropp tack vare en mer fördelaktig fördelning av barnets vikt. Belastningen på din kropp blir mycket skonsammare med moderna bärselar och bärsjalar som har midjebälten eller höftbälten.

  Material

  Olika material har olika för- och nackdelar så tänk på denna faktor när du väljer bärsele eller bärsjal. Om det är varmt ute så blir det bekvämare med en lättare bärsele som är tillverkad av material som andas. På motsatt vis kan en rejälare modell vara att föredra under kalla vinterdagar. Se också till att välja en produkt med material som är säkerhetscertifierade och inte är tillverkade av ämnen som kan vara skadliga. Självklart säljer vi bara produkter som är kvalitetssäkrade, från välkända varumärken.

  Övriga funktioner och detaljer

  Vissa bärselar är väldigt enkelt utformade medan andra är utrustade med extra funktioner och praktiska detaljer. Det kan handla om snillrikt utplacerade fickor och fack, eller om ett praktiskt solskydd. Om du uppskattar sådana saker som gör livet ännu lite enklare som förälder så kan det var värt att undersöka vilka bärselar som har extra funktioner.

  Hitta rätt bärsele eller bärsjal här hos oss

  Hos oss kan du i lugn och ro undersöka vårt högkvalitativa utbud för att hitta den bärsele som är perfekt för just dig. Vår produkter kommer från tillverkare som sätter barnets komfort och säkerhet i fokus, med optimala material och utformning.