Amningskuddar

  Amningskuddar är ett oumbärligt hjälpmedel som ger stöd och avlastning under amningen. Välj en riktigt bra amningskudde i vårt utbud!

  Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

  Amningskuddar – för bekvämare amning

  Med en amningskudde blir det mycket enklare och mindre slitsamt att amma. Du och din baby kan njuta av en mysig amningsstund, båda bekvämt placerade i ett bra läge. Din bebis ligger stadigt under amningen och det blir mindre avbrott på grund av att barnet exempelvis tappar sitt grepp.

  Amningskuddar kan vara utformade på många olika sätt men huvudsyftet är att ge stöd under när det är dags för amning. Vissa modeller har hårdare stoppning, vilket vissa ammande mödrar föredrar, medan andra är riktigt mjuka. Det finns också modeller som är tillverkade i formbara material för att vara extra ergonomiska. Vilken typ du föredrar är upp till dig, det kanske till och med är så att du kan ha nytta av fler än en kudde för amningen? En mjuk och formbar amningskudde för soffan och en mer praktisk som ger fastare stöd när du sitter på en stol, till exempel.

  Motverkar amningsrelaterade problem

  Många drabbas av problem och besvär kopplade till amningen, vilket inte är så konstigt. De flesta nyblivna mammorna blir snabbt varse hur påfrestande amningen är för kroppen. Sitter man inte på ett bra sätt så sliter det till exempel på nacke, rygg och axlar. En bra amningskudde ger stöd åt dig och din bebis, så att du kan sitta bekvämt och med korrekt hållning. På så sätt minskar du slitaget på din egen kropp och slipper besvären som allt för många känner av. Risken för ömmande bröstvårtor minskar också med en bra amningskudde. När barnet har ett bra grepp och ligger stilla minskar slitaget även på denna del av kroppen.

  Andra användningsområden

  Amningskuddar kan användas på fler sätt än bara under amningsstunden. Många modeller går att använda som liggstöd, så att din bebis ligger stadigt och inte riskerar att rulla eller hamna i en dålig ställning. Det gör att du kan känna dig tryggare när du låter bebisen ligga själv. På liknande sätt kan de också användas som hjälpmedel när barnet ska lära sig sitta upprätt. En amningskudde kan användas som sittstöd och underlätta när barnet tränar muskler och balans för upprätt ställning.

  Hitta rätt amningskudde här hos oss!

  När det kommer till babyrelaterade produkter så tycker vi att kvalitet är oerhört viktigt. Därför säljer vi produkter från de bästa och mest välkända varumärkena. Hos oss får du den bästa amningskudden för dig och din bebis, till ett riktigt bra pris.

  Vanliga frågor om amningskuddar

  Många föräldrar har frågor kring alla de nya saker man måste lära sig och amningskuddar är inget undantag. Nedan har vi svarat på de mest vanliga frågorna kring detta fantastiska hjälpmedel.

  Hur använder man amningskudde?

  Hur man använder en amningskudde beror lite på vilken modell det gäller eftersom de kan vara utformade på en mängd olika sätt. Grundprincipen är däremot simpel, du placerar helt enkelt kudden kring din egen kropp och placerar din bebis i ett bra amningsläge med kudden som stöd.

  Vilken amningskudde är bäst?

  Vilken amningskudde som är bäst beror på var och hur du vill använda den, liksom din egen smak. Vissa föredrar fastare kuddar medan andra helst väljer de mjukaste amningskuddarna som är formbara.

  Hur tvättar man en amningskudde?

  De flesta amningskuddarna kan tvättas i maskin men tänk på att överdraget och innerkudden kan tåla olika temperatur och behandling. Se till att läsa tvättråden noga för att inte riskera att förstöra kudden.